
Conferința
despre viitorul
afacerilor de familie


Conferința
despre viitorul
afacerilor de familie

Ce beneficii ai?
fondatori:
generația următoare:
comune:
fondatori:
generația următoare:
comune:
Vorbitori

Alături de fiul său, ne va vorbi despre cum vede el afacerile de familie în România și ce beneficii aduce FBN pentru ele.

Pentru implementarea acestor linii de business, Tudor Georgescu a venit și cu o nouă echipă de management, iar in 2017, alături de fratele său Adrian Georgescu, a înființat Biodeck, companie specializată în distribuția de ambalaje de unică folosință făcute din surse regenerabile.
Andrei și Tudor vor vorbi despre cum arată o tranziție în curs, precum și ce dificultăți și reușite poți întâlni pe parcurs.

Andrei Niculescu a preluat business-ul editurii de la tatăl său, Cristian Niculescu, în urmă cu 6 ani, uni business cu o vechime de peste 28 ani, într-o industie complicată și afectată de digitalizare, pandemie și contextul educației românești.
Andrei va vorbi despre durata unei tranziții, primele decizii și restructurări odată finalizată tranziție precum și relația de familie, la schimbarea de leadership.

Pe parcursul carierei sale, Ioana a contribuit la finalizarea a mai mult de 50 de tranzacții M&A, predominant ca suport al vânzărilor realizate de antreprenori locali, dar și consiliind fonduri de investiții sau investitori internaționali.
Ioana este clasată pe primul loc printre consultanții M&A din România pentru perioada dintre 2005 și 2021, de aceea Ioana va vorbi despre ce inseamna să pregătești un business chiar dacă încă nu plănuiești să îl vinzi.

BT Capital Partners

Ea s-a alăturat PwC România în anul 2010 și are o experiență de peste 11 ani domeniul impozitării locale și internaționale, fiind implicată într-o multitudine de proiecte, de la restructurări si reorganizari, proiectarea si implementarea unor structuri de business sau fiscale internationale si de tip holding, M&A și due diligence până la asistență în inspecții fiscale și litigii.

Andra va vorbi despre crearea unei identități în cadrul unei companii de familie, identificarea unui rol cheie, precum și gestionarea deciziilor dificile.

Distribuție FMCG
Radu Trandafir, co-proprietarul DRIM Daniel, a început tranziția în urmă cu 3 ani. Radu a studiat Business Internațional și Finanțe în Anglia, Suedia și Hong Kong, după care s-a alăturat firmei de consultanță de strategie McKinsey & Company. După trei ani petrecuți în McKinsey, Radu a hotărât să se întoarcă în afacerea de familie.
Radu și Daniel ne vor povesti de gestionarea schimbărilor tehnologice în tranziția dintre generații.

Alexandru este fondatorul EDUCATIVA – grup de intreprinderi sociale, unde coordonează in principal dezvoltarea proiectelor noi.
Cel mai nou proiect in curs de dezvoltare este prima universitate antreprenoriala din Romania – EA – The Entrepreneurship Academy, construit impreuna cu Maastricht School of Management Romania, Universitatea Alternativa si Team Academy International din Olanda.



Interesată de cum pot echipele funcționa mai bine și cum pot grupurile de lucru să se transforme în echipe, ea a devenit coach acreditat al Federației Internaționale de Coaching, din 2019, precum și Head coach și team coach la The Entrepreneurship Academy.
Raluca va vorbi despre cum creăm sisteme ce permit învățarea și încredere în echipe pentru o dezvoltare performantă a lor.

Adrian va susține un workshop care ii ține pe mulți antreprenori cu pixul în mână, despre Cultură și Valori.
Agenda
Cina se va desfășura într-un cadru care celebrează antreprenorii români, o vilă unde designeri români au expuse mobilier și decorațiuni, un spațiu al artizanilor. În acest cadru intim, cu locuri limitate, vom putem dezbate împreună cum putem crește România și generațiile următoare de antreprenori.
Participarea la cină va fi confirmată de organizatori în funcție de ordinea înscrierilor (fiind limitati de capacitatea locației)



Comunitate destinată antreprenorilor români.
Confirmări până la data de 1 noiembrie.
Câteva adevăruri generale
Cum bine a spus Andreea Roșca, dintre toate ”dorințele” pe care le avem în legătură cu oamenii cu are lucrăm, adaptarea la schimbare e cea mai importantă. Dar e cea mai rară calitate.
De ce? De ce nu sunt oamenii mai ”adaptabili”, mai dispuși să se schimbe după cum se schimbă realitatea? Ani de zile de cercetare ne spun că e o condiție esențială pe care nu o înțelegem întotdeauna: capacitatea de a învăța. Iar ea e determinată de câtă încredere avem în ceilalți și în ce facem.
Încrederea ne dă mediul în care putem greși. Fără greșeală, nu există nicio adaptare.
Subiecte acoperite
- Cum construim un mecanism în echipe care permite învățarea și adaptarea?
- Ce tipuri de încredere există?
- Cum putem motiva oamenii cu adevărat?
- Ce tipuri de greșeli sunt cele mai frecvente în construcția de echipe?
- Cum se diferențiază femeile lider față de bărbații lider de echipă?
Câteva adevăruri generale
Leaderii influențează comportamentele oamenilor, fie că o fac în mod conștient, fie inconștient.
Prima zona în care ar trebui să cautăm schimbările pentru a schimba rezultatele este mulțimea obiceiurilor noastre, acele comportamente obișnuite, frecvente, normale,la care apelăm cel mai frecvent, adesea inconștient.
Rezultatele tale pe termen lung depind în primul rând de obiceiurile tale.
Extrapolat la nivelul unei organizații, asta înseamnă că rezultatele pe termen lung ale organizației depind în primul rând de suma obiceiurilor membrilor, adică depind de cultura organizațională.
Subiecte acoperite
- Binomul Obiceiuri – Rezultate, cât de legate sunt cele două componente?
- 6 factori cheie care influențează obiceiurile oamenilor într-o organizație.
- Claritatea intenției: cât de necesară este și cum funcționează ca filtru în luarea deciziilor?
- Super-eroii culturii organizaționale: care este efectul pe care îl au liderii asupra normelor comportamentale.
- Climat vs Cultura: de ce nu ai voie să le confunzi!
- Tensiunea culturală într-o organizație: ce este și care sunt efectele acesteia?
- Pârghiile prin care se poate gestiona cultura de organizație.
Organizatori
& parteneri
EA - The Entrepreneurship Academy este singura facultate de business și antreprenoriat din România care pune accent în mod egal pe învățarea teoretică și pe cea practică. Încă din primele săptămâni de studii, studenții își creează, construiesc și dezvoltă proiecte de afaceri cu un SRL funcțional, învățând în timp real să dezvolte afaceri etice.






